דלג לתוכן
אודות
פורום
מאמרים
יצירת קשר
האתר המקצועי
אודות
פורום
מאמרים
יצירת קשר
האתר המקצועי
Youtube
Instagram
Facebook-square
לאתר המקצועי
בית
>
פורום
פורום
תפריט
ניווט בפורום
פורום
פעילות
התייחסות: לפני שנתיים עברתי טיפול שורש בשן קדמית מס
<blockquote><div class="quotetitle">ציטוט מ אורח/ת ב 09/05/2022, 10:28 am</div>לפני שנתיים עברתי טיפול שורש בשן קדמית מס' 11(לצערי זו לא היתה המרפאה שלי כי באותה עת היינו בתחילתה של הקורונה ורוב המרפאות כל לא עבדו) הטיפול בוצע על אף שיום לפני במסגרת בדיקה כללית והכנת תכנית טיפולים הרופאה לא אמרה שיש צורך בטיפול שורש ולא התייחסה לשיניים הקדמיות האחרות. יום לאחר מכן החלו כאבים בשן 11 וכשהגעתי למרפאה היתה רופאה אחרת שבדקה את התיק שלי ואמרה שיש צורך בטיפול שורש בשן זו ובכל 4 השיניים הקדמיות. כמובן שבאותו רגע הייתי בהלם כי לא נאמר לי כלום ולצערי הרב הרופאה החלה בטיפול שורש בשן 11. כשבוע לאחר מכן הגעתי להמשך טיפול וכשאלתי את הרופאה מדוע לא ציינה בפני שהיא מתכננת לבצע 4 טיפולי שורש אמרה שציינה זאת בתיק מאחר והעליתי חשש לגבי הנראות עם כתר ולכן העדיפה לעשות טיפול וכתרים בכל השיניים הקדמיות. אציין כי אני מבוטחת בביטוח שיניים וכמובן שהביטוח לא אישר ולו טיפול אחד מבין כל הארבעה שהרופאה ציינה בטענה כי אין נחיצות לטיפולים הללו. חודש לאחר הטיפול הכאבים נמשכו והרופאה התעקשה שזה תקין על אף שהגעתי מס' פעמים למרפאה בשל כך. בשל חוסר השקיפות של הרופאה ולאור התקפי החרדה שחוויתי אצלה בעקבות הטיפול המיותר הפסקתי טיפול. מאחר וגם לאחר המשיך כאב עמום בשן פניתי לרופא אחר שעשה צילומים וטען שככל הנראה יש צורך בחידוש טיפול שורש. בשל חשש שלי דחיתי זאת עד לפני מס' חודשים וחזרתי לרופא המטפל הקבוע שלי. בסופו של תהליך התברר כי כבר בוצעה סתימת שורש על ידי הרופאה הקודמת וכי הטיפול נראה תקין. הרופא הנוכחי ציין שאין צורך בחידוש ועשה לי מבנה (ללא כתר כרגע). מאז המבנה השן כואבת אפילו יותר במגע ו/או במגע עם חום. הרופא שלי טוען כי שהכל תקין ומאחר ואני סובלת מפיברומיאלגיה הכאב הוא עצבי ולא דנטלי כשמבחינתו מלכתחילה השן הייתה תקינה וכלל לא היה צורך בטיפול שורש ושלמעה מדובר ברשלנות. אין בי שום רצון או כוחות לתבוע על רשלנות כל מה שאני רוצה זה שהכאב ייפסק. אני חווה כאבים על בסיס קבוע בשיניים (מס' שנים) ולאחר אין ספור רופאים ובירורים הרוב הגדול (כולל מומחה לרפואת פה בהדסה עין כרם) וען שאין בעיות דנטליות שיסבירו את הכאב וככל הנראה מדובר בכאב עצבי. יחד עם זאת איך ייתכן ששן שעברה טיפול שורש עדיין כואבת גם אחרי ניסיון לבצע חידוש טיפול שורש ומסקנה שהכל תקין? מה יכולה להיות הסיבה כאב? מה עלי לעשות עוד שהכאב יפסיק? </blockquote><br>
ביטול
אודות
דבר יו"ר הר"ש
אודות נשיא הכבוד של הר״ש
מוסדות הר"ש
הועד המרכזי
המועצה המדעית
מחוזות
בתי דין
ועדות
קשרי חוץ
שיתופי פעולה
היסטוריית הר"ש
איגודים מקצועיים
קורסים והכשרות
ספרייה מקצועית
מאמרים מקצועיים
עיתונות הר"ש
וובינרים
קישורים בינלאומיים
טפסי הסכמה
לוחות
הטבות
יצירת קשר
ראשי
מחוזות
כרטיס ביקור דיגיטלי
לאתר הציבורי
Youtube
Instagram
Facebook-square
התחברות
כתובת אימייל
סיסמה
זכור אותי
התחברות
שחזור סיסמה?
הרשמה כחבר הר"ש
הוספת/עריכת קישור
סגור
יש להזין כתובת יעד
כתובת אינטרנט
טקסט לקישור
פתיחת קישור בטאב חדש
או קישור פנימי באתר
חיפוש
לא הוזנו מילים לחיפוש. מוצגים פריטים אחרונים.
חיפוש, או שימוש בחצי המקלדת כדי לבחור פריט.
בטל