בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 06/06/2016, 7:31 pmשלום. אני בהריון בשבוע 25 וסובלת מדלקת חניכיים קשה. מקבלת אוגמנטין פעמיים ביום ואקמול לכאבים. הבעיה שהדלקת מחריפה לא נראה שאוגמנטין משפיע ואני סובלת מכאבי תופת כי אקמול לא ממש עוזר ואסור בהריון לקחת משהו אחר. מה אפשר לעשות?
שלום. אני בהריון בשבוע 25 וסובלת מדלקת חניכיים קשה. מקבלת אוגמנטין פעמיים ביום ואקמול לכאבים. הבעיה שהדלקת מחריפה לא נראה שאוגמנטין משפיע ואני סובלת מכאבי תופת כי אקמול לא ממש עוזר ואסור בהריון לקחת משהו אחר. מה אפשר לעשות?
ציטוט מ גיא וולפין ב 08/06/2016, 6:58 amדלקות חניכיים בחלק גדול מהמקרים מוחמרות בהריון בגלל שינויים הורמונליים למשל. מלבד האנטיביוטיקה צריך לבצע אבחנה מקצועית ומקיפה מה הגורם כרגע לכאבים ולדלקת, ולטפל בהתאם - למשל אם יש זיהום חיידקי בגלל אבנית בעומק החניכיים - לבצע הרדמה וניקוי עמוק. אם למשל יש חור עמוק שגורם לכאב ולדלקת - לבצע הרדמה ולטפל בחור.
הרדמות עם חומר לידוקאין וכן צילומי רנטגן (עם כיסוי עופרת לגוף) וביצוע טיפולים כגון ניקוי עמוק, סתימה, טיפול שורש וכולי אינם מסוכנים להריון עצמו, לעומת מצב זיהומי קשה שעלול גם לסכן את ההריון.
הרופא האישי שלך צריך להחליט אם הוא יבצע הנ"ל או שיפנה לרופא אחר בהתאם למצב (למשל מומחה לחניכיים, מומחה לטיפולי שורש, מומחה לכירורגיה, מומחה לרפואת הפה) וכולי.
מומלץ גם להתייעץ עם הגניקולוג ולאשר תרופות חזקות יותר אנטי דלקתיות ונגד כאבים.כל טוב ואיחולי רפואה שלמה,
דלקות חניכיים בחלק גדול מהמקרים מוחמרות בהריון בגלל שינויים הורמונליים למשל. מלבד האנטיביוטיקה צריך לבצע אבחנה מקצועית ומקיפה מה הגורם כרגע לכאבים ולדלקת, ולטפל בהתאם - למשל אם יש זיהום חיידקי בגלל אבנית בעומק החניכיים - לבצע הרדמה וניקוי עמוק. אם למשל יש חור עמוק שגורם לכאב ולדלקת - לבצע הרדמה ולטפל בחור.
הרדמות עם חומר לידוקאין וכן צילומי רנטגן (עם כיסוי עופרת לגוף) וביצוע טיפולים כגון ניקוי עמוק, סתימה, טיפול שורש וכולי אינם מסוכנים להריון עצמו, לעומת מצב זיהומי קשה שעלול גם לסכן את ההריון.
הרופא האישי שלך צריך להחליט אם הוא יבצע הנ"ל או שיפנה לרופא אחר בהתאם למצב (למשל מומחה לחניכיים, מומחה לטיפולי שורש, מומחה לכירורגיה, מומחה לרפואת הפה) וכולי.
מומלץ גם להתייעץ עם הגניקולוג ולאשר תרופות חזקות יותר אנטי דלקתיות ונגד כאבים.
כל טוב ואיחולי רפואה שלמה,
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו