פורום
ניווט בפורום

אבנית בשן תוספת לפני כמה ימים

ציטוט

בהמשך לשאלתי לפני כמה ימים זה שמרגישה ממש את האבנית - הרגשה כמו שברים ועושה תנועות כמו מציצה עם הפה זאת אומרת שיש כבר כמות רבה של אבנית למרות ששוב אומר שההיגיינה שלי טובה והאם יכול להיות שהשיננית ברגע שימצאו לי מקום תראה שממש הרבה וניקוי רגיל לא מספיק ויש הרבה. לדלקת שיש. כרגע משתמשת במי פה שמשתמשים לאחר פעולה כירוגית אבל ברגע שאפסיק מתארת לי שאחזור ואיך הגיוני האם אבנית פתאום ברמה גבוהה יותר יכולה לנבוע מעוד משהוא חוץ מהיגיינה לקויה ? וממש הרגשה כאילו זה למטה ותחושה של ממש מציק כאילו בא לי לחפש ולהוציא את האבנית למרות שבמראה עין לא רואה והאם באמת תחושה שכל כך מרגישים אומר על חומרת האבנית לא יכול להיות עוד משהוא חוץ מאבנית שפספסו?

ציטוט

קיום אבנית בחניכיים שהיא מלאה הרי בחיידקים בהחלט גורם לדלקת בחניכיים ויכול להוביל לכאבים, דימום, ריח וגם תחושה מחוספסת עם הלשון. איני יודע מה המצב אצלך במדוייק, ואת צריכה השלמת האיבחון והטיפול במרפאה האישית שלך.

כל טוב,
ד"ר גיא וולפין
מנה+ל הפורום

ציטוט

אבל השאלה האם יש משהו שגורם להצטברות אבנית פתאום ברמה חוץ מהגיינה שיכול להשפיע פתאום , למרות שהולכת לשיננית כל 5-6 חודשים ופתאום מגיע אחרי קצת פחות מ-4 חודשים , האם יש השפעה אחרת חוץ מהגיינה למשל השתנה משהו בפה , רוק או משהו אחר ? שאדע מה אפשר לעשות מעכשיו להבא?

ציטוט

שיננית טובה תבצע ניקוי ואבחון של מה המצב ומה הגורם לו, איני יכול לנחש דרך האינטרנט

כל טוב,

ציטוט

רק שאלה אחרונה , מים רגילים לא מינרלים שפה ושם שותים קפה ושוטפים שיניים , חוץ מזה שותה מים רק מינרלים יכולים לגרום גם להצטברות אבנית שכן מעט זה מים מהברז או שאין קשר . וזה שמשתמשת כרגע עם שטיפות המים עם החומר הצובע וזה משאיר ככה שלא יחמיר כמה אפשר להשתמש בלי שיעשה בעייה ואצבע כי אני כבר שבוע האם אפשר להשתמש עוד שבוע בתקווה שיימצאו תור ורק אם לא יימצאו אז אחזור לשטיפות הרגילות ואת שאר השאלות מבטיחה שאשאל את הרופאה/שיננית?

ציטוט

אבנית לא קשורה למים מינרליים או מי ברז, אלא להידבקות חיידקים אל השיניים ובמקביל צחצוח לקוי או שגוי.

כל טוב,

ציטוט

ומה בקשר לשאלה השניה כמה זמן אפשר להשתמש בשטיפות הפה עם הכלורסידין בלי שיש בעיה/ יצבע את השיניים או שאפשר להשתמש בשימוש ארוך?

ציטוט

תלוי בריכוז ובכל מקרה לגופו - יש תכשירים עם כלורהקסידין בריכוז מופחת שפחות מכתימים את השיניים (איני יכול לנקוב בשמות מסחריים בפורום - בקש עצה מהשיננית/מהרופא
בריכוז רגיל - לא מומלץ לבצע שטיפות פה מסוג קורסודיל או תארודנט, שמכילות כלורהקסידין (חומר חיטוי נגד חיידקים) במשך יותר מעשרה ימים עד שבועיים, בהתאם להוראות רופא השינים המטפל בך, או השיננית.
ההכתמה הינה בצבעי צהוב וחום. השיננית או הרופא יכולים לנקות את הכתמים האלו בקלות ובמהירות, ללא כאבים

כל טוב,

התחברות