בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 16/08/2016, 3:36 pmשלום רב
היום עברתי טיפול שורש באחת מהשיניים הטוחנות התחתונות.
בסיום הטיפול יצאתי עם סתימה זמנית (פעם ראשונה שאני נתקלת בסוג כזה של סתימה).
האם זהו חלק נורמאלי מההליך של טיפול שורש (לפני מבנה וכתר)? כמה זמן מותר להסתובב עם סתימה זמנית כזו עד שמחליפים אותה לכתר או לסתימה קבועה?שאלה נוספת: האם עלי לצפות לאותו הליך הכולל סתימה זמנית גם כשמדובר בטיפול שורש בשן קדמית עליונה (לפני מבנה וכתר)?
כמו כן, האם צריך להימנע ממאכלים/שתייה מסוימים כל עוד אני עם הסתימה הזמנית?
תודה רבה מראש על ההתייחסות.
שלום רב
היום עברתי טיפול שורש באחת מהשיניים הטוחנות התחתונות.
בסיום הטיפול יצאתי עם סתימה זמנית (פעם ראשונה שאני נתקלת בסוג כזה של סתימה).
האם זהו חלק נורמאלי מההליך של טיפול שורש (לפני מבנה וכתר)? כמה זמן מותר להסתובב עם סתימה זמנית כזו עד שמחליפים אותה לכתר או לסתימה קבועה?
שאלה נוספת: האם עלי לצפות לאותו הליך הכולל סתימה זמנית גם כשמדובר בטיפול שורש בשן קדמית עליונה (לפני מבנה וכתר)?
כמו כן, האם צריך להימנע ממאכלים/שתייה מסוימים כל עוד אני עם הסתימה הזמנית?
תודה רבה מראש על ההתייחסות.
ציטוט מ גיא וולפין ב 16/08/2016, 6:38 pmברוב המקרים לאחר טיפול השורש שמים סתימה זמנית בשן ומחכים מספר ימים עד שממשיכים לביצוע מבנה וכתר זמני. בתקופה זו לא מומלץ לאכול כלל על השן שטופלה מחשש לסדק / שבר של השן שכבר עברה עד כה נזק גדול שכבר הצריך טיפול שורש + מבנה + כתר. כך גם בקדמיות וגם באחוריות.
לגבי כמה זמן ממתינים עד לשלב ההמשכך - הרופא האישי שמטפל בך יוכל להגיד. לעיתים מאוד מהר, ולעיתים יש צורך במעקב מספר שבועות/חודשים לראות שהאיזור מחלים היטב.
ברוב המקרים לאחר טיפול השורש שמים סתימה זמנית בשן ומחכים מספר ימים עד שממשיכים לביצוע מבנה וכתר זמני. בתקופה זו לא מומלץ לאכול כלל על השן שטופלה מחשש לסדק / שבר של השן שכבר עברה עד כה נזק גדול שכבר הצריך טיפול שורש + מבנה + כתר. כך גם בקדמיות וגם באחוריות.
לגבי כמה זמן ממתינים עד לשלב ההמשכך - הרופא האישי שמטפל בך יוכל להגיד. לעיתים מאוד מהר, ולעיתים יש צורך במעקב מספר שבועות/חודשים לראות שהאיזור מחלים היטב.
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו