בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 01/11/2016, 5:43 pmכואבת לי השן מאוד כבר שבועיים, הלכתי לרופא שיניים בשבוע שעבר והוא המליץ לעקור. הוא אומר שאין טעם לעשות חידוש טיפול שורש לשן כזאת (עשיתי בה טיפול שורש לפני שנה וחצי). הוא אומר שאין הבדל בין מומחה לטיפולי שורש לרופא רגיל מבחינת האבחנה. אלא יש הבדלים רק בביצוע, שהמומחה יותר מומחה. כלומר אין מצב שהמומחה יגיד שכן אפשר להציל את השן.. ואם היה אפשר אז גם הרופא הרגיל היה מזהה שאפשר.. בקיצור לדעתו אי אפשר. לא משנה כמה אני יפרט על רמת החרדה שלי מהעקירה (ובכלל מרופאי שיניים).. אין סיכוי שאני יעשה את זה.. אני מפחדת.. אבל אני לא יודעת מה לעשות.. כואב לי מאוד והמקום נפוח וכואב לי מאוד בעצם... מה אתה מציע לי לעשות? מומחה בטוח לא יכול לעזור לי? אני אשמח גם להבין מה זה אין טעם לעשות חידוש לשן כזאת- הכוונה שזה לא יעזור לכאבים? יש טעם להתעקש שיעשו לי חידוש? ממש כואב לי...ואף אחד לא מבין אותי.. 🙁 אם בסןף אראה שאין ברירה- עקירה זה כואב, נכון? מה אני יעשה כדי להפחית את הכאב בשניה של העקירה? אני בטוחה שהעקירה גם תהיה מסובכת כי כשעשו לי את הטיפול שורש השורשים היו מפותלים- זה אומר שהעקירה תהיה קשה יותר? תודה..
כואבת לי השן מאוד כבר שבועיים, הלכתי לרופא שיניים בשבוע שעבר והוא המליץ לעקור. הוא אומר שאין טעם לעשות חידוש טיפול שורש לשן כזאת (עשיתי בה טיפול שורש לפני שנה וחצי). הוא אומר שאין הבדל בין מומחה לטיפולי שורש לרופא רגיל מבחינת האבחנה. אלא יש הבדלים רק בביצוע, שהמומחה יותר מומחה. כלומר אין מצב שהמומחה יגיד שכן אפשר להציל את השן.. ואם היה אפשר אז גם הרופא הרגיל היה מזהה שאפשר.. בקיצור לדעתו אי אפשר. לא משנה כמה אני יפרט על רמת החרדה שלי מהעקירה (ובכלל מרופאי שיניים).. אין סיכוי שאני יעשה את זה.. אני מפחדת.. אבל אני לא יודעת מה לעשות.. כואב לי מאוד והמקום נפוח וכואב לי מאוד בעצם... מה אתה מציע לי לעשות? מומחה בטוח לא יכול לעזור לי? אני אשמח גם להבין מה זה אין טעם לעשות חידוש לשן כזאת- הכוונה שזה לא יעזור לכאבים? יש טעם להתעקש שיעשו לי חידוש? ממש כואב לי...ואף אחד לא מבין אותי.. 🙁 אם בסןף אראה שאין ברירה- עקירה זה כואב, נכון? מה אני יעשה כדי להפחית את הכאב בשניה של העקירה? אני בטוחה שהעקירה גם תהיה מסובכת כי כשעשו לי את הטיפול שורש השורשים היו מפותלים- זה אומר שהעקירה תהיה קשה יותר? תודה..
ציטוט מ גיא וולפין ב 02/11/2016, 5:50 amאתחיל בתשובה דווקא לא לבעייה הרפואית אלא לחרדה - למה את רושמת "אף אחד לא מבין אותי"? כל אדם וגם אנו הרופאים מפחדים מסיבוכים רפואיים במצבים שונים, ובוודאי שאף אחד לא מזלזל במצוקה של מטופל שסובל וכואב ועליו לעקור שן, לדוגמא. אני למשל פחדן גדול... במקביל אני אומר שאין מה להשוות ברמ הסבל והכאב וגם החרדה מעקירת שן לעומת חלילה ההתמודדות עם מחלה קשה כמו סרטן או שיתוק, או מוות פתאומי מהתקף לב, מחלות לב קשות כולי. כדאי גם לזכור את זה.
לגבי השן שלך והשאלות על מומחה / לא מומחה / מה עוד ניתן לעשות - איני יודע. לא ראיתי צילום רנטגן ולא ראיתי מה קורה בפה. יש מצבים שבהם קל מאוד לאבחן ולקבוע שיצ תורך בעיקרה (למשל אם יש סדק בשורש עצמו או אם לא נותר כלום מהכותרת של השן (החלק שרואים בתוך הפה). ויש מצבים שבאמת מתלבטים ומפנים למומחה לשאול דעתו.
אתחיל בתשובה דווקא לא לבעייה הרפואית אלא לחרדה - למה את רושמת "אף אחד לא מבין אותי"? כל אדם וגם אנו הרופאים מפחדים מסיבוכים רפואיים במצבים שונים, ובוודאי שאף אחד לא מזלזל במצוקה של מטופל שסובל וכואב ועליו לעקור שן, לדוגמא. אני למשל פחדן גדול... במקביל אני אומר שאין מה להשוות ברמ הסבל והכאב וגם החרדה מעקירת שן לעומת חלילה ההתמודדות עם מחלה קשה כמו סרטן או שיתוק, או מוות פתאומי מהתקף לב, מחלות לב קשות כולי. כדאי גם לזכור את זה.
לגבי השן שלך והשאלות על מומחה / לא מומחה / מה עוד ניתן לעשות - איני יודע. לא ראיתי צילום רנטגן ולא ראיתי מה קורה בפה. יש מצבים שבהם קל מאוד לאבחן ולקבוע שיצ תורך בעיקרה (למשל אם יש סדק בשורש עצמו או אם לא נותר כלום מהכותרת של השן (החלק שרואים בתוך הפה). ויש מצבים שבאמת מתלבטים ומפנים למומחה לשאול דעתו.
ציטוט מ אורח/ת ב 02/11/2016, 4:51 pmבשן שלי אין כותרת מקורית.. כמו שכתבת.. אבל יש לי כתר מהטיפול שורש.. תוכל להסביר לי למה במצב כזה עוקרים שן?
ואשמח לתשובה האם בשן כמו שלי העקירה יותר כואבת (שורשים מפותלים)?
אתה צודק שעקירת שן זה כלום לעומת דברים אחרים.. אני באמת צריכה קצת פורפורציות... אשתדל זה קשה.. תודה..
בשן שלי אין כותרת מקורית.. כמו שכתבת.. אבל יש לי כתר מהטיפול שורש.. תוכל להסביר לי למה במצב כזה עוקרים שן?
ואשמח לתשובה האם בשן כמו שלי העקירה יותר כואבת (שורשים מפותלים)?
אתה צודק שעקירת שן זה כלום לעומת דברים אחרים.. אני באמת צריכה קצת פורפורציות... אשתדל זה קשה.. תודה..
ציטוט מ גיא וולפין ב 02/11/2016, 9:01 pmאני כתבת שעוקרים למשל אם לא נשאר כלום מכותרת השן - דהיינו ריקבון מוחלט. גם מתחת לכתר ייתכן ריקבון ובעיקר אם הכתר היה לא מדוייק או שהייתה נסיגת חניכיים סביבו (למשל בגלל דלקת חניכיים ממושכת שלא טופלה או כתר שעשוי מחומרים שגרמו לדלקת החניכיים). לגבי העקירה עצמה - שן טוחנת בדרך כלל לא עוקרים כמו שאת מדמיינת (פאלייר גדול ומפחיד), אלא מבצעים עיקרה כירורגית - מפצלים אותה בעדינות ל2 או 3 חלקים וכל חלק מוציאים בנפרד. בצורה כזו העקירה הרבה יותר עדינה והרבה פחות כואבת וטראומטית לרקמות העצם והחניכיים. אמנם המילה עקירה כירורגית נשמעת מפחיד, אבל תכל'ס כשהיא מבוצעת במיומנות היא כואבת פחות ומחלימים מהר יותר מאשר עקירה "סתם עם פלאייר"...
קצת עצות לגבי התמודדות עם חרדה מטיפולי שיניים במאמר הבא: פחד מטיפולי שיניים: כיצד להתמודד עם חרדה דנטלית?
בהצלחה
אני כתבת שעוקרים למשל אם לא נשאר כלום מכותרת השן - דהיינו ריקבון מוחלט. גם מתחת לכתר ייתכן ריקבון ובעיקר אם הכתר היה לא מדוייק או שהייתה נסיגת חניכיים סביבו (למשל בגלל דלקת חניכיים ממושכת שלא טופלה או כתר שעשוי מחומרים שגרמו לדלקת החניכיים). לגבי העקירה עצמה - שן טוחנת בדרך כלל לא עוקרים כמו שאת מדמיינת (פאלייר גדול ומפחיד), אלא מבצעים עיקרה כירורגית - מפצלים אותה בעדינות ל2 או 3 חלקים וכל חלק מוציאים בנפרד. בצורה כזו העקירה הרבה יותר עדינה והרבה פחות כואבת וטראומטית לרקמות העצם והחניכיים. אמנם המילה עקירה כירורגית נשמעת מפחיד, אבל תכל'ס כשהיא מבוצעת במיומנות היא כואבת פחות ומחלימים מהר יותר מאשר עקירה "סתם עם פלאייר"...
קצת עצות לגבי התמודדות עם חרדה מטיפולי שיניים במאמר הבא: פחד מטיפולי שיניים: כיצד להתמודד עם חרדה דנטלית?
בהצלחה
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו