בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 28/12/2016, 10:16 pmשלום רב,
יש לי כאבים עזים (מאד) בשיניים התחתונות (מעל הסנטר). הייתי אצל רופא שיניים והוא הפנה אותי דחוף עוד באותו היום לשיננית ורשם לי קורוסדיל ג'ל.
אני לא יודעת אם יש קשר, אבל לפני כ-3 שבועות עקרתי שן בינה שמאד כאבה (שהיתה מודלקת).
לאחר שבוע מיום העקירה, ומאחר ולא עברו הכאבים, חזרתי לרופא והוא נתן לי מוקסיפן.
כששבתי לרופא כעת עקב כאבי החניכיים (לאחר כ3 שבועות מיום העקירה כאמור), הוא רשם לי שוב מוקסיפן אבל המליץ לא להשתמש בזה עדיין אלא במקרה חריג אחרי כ-2-3 ימים אם הקורוסדיל ג'ל לא יעזור לדלקת. (כדי לא לקחת פעמיים בחודש אנטיביטויקה לשבוע).
בינתיים, עשיתי שיננית ומרחתי את הג'ל במשך יומיים כ3 פעמים ביום.
לצערי, טרם חלפו הכאבים ואני לוקחת אקמול לשיכוך הכאבים (אבל כן נראה שהחניכיים טיפה פחות אדומות). האם זה תקין? יש משהו שמומלץ לעשות לדעתך כדי לסיים את הכאב?
תודה רבה.
שלום רב,
יש לי כאבים עזים (מאד) בשיניים התחתונות (מעל הסנטר). הייתי אצל רופא שיניים והוא הפנה אותי דחוף עוד באותו היום לשיננית ורשם לי קורוסדיל ג'ל.
אני לא יודעת אם יש קשר, אבל לפני כ-3 שבועות עקרתי שן בינה שמאד כאבה (שהיתה מודלקת).
לאחר שבוע מיום העקירה, ומאחר ולא עברו הכאבים, חזרתי לרופא והוא נתן לי מוקסיפן.
כששבתי לרופא כעת עקב כאבי החניכיים (לאחר כ3 שבועות מיום העקירה כאמור), הוא רשם לי שוב מוקסיפן אבל המליץ לא להשתמש בזה עדיין אלא במקרה חריג אחרי כ-2-3 ימים אם הקורוסדיל ג'ל לא יעזור לדלקת. (כדי לא לקחת פעמיים בחודש אנטיביטויקה לשבוע).
בינתיים, עשיתי שיננית ומרחתי את הג'ל במשך יומיים כ3 פעמים ביום.
לצערי, טרם חלפו הכאבים ואני לוקחת אקמול לשיכוך הכאבים (אבל כן נראה שהחניכיים טיפה פחות אדומות). האם זה תקין? יש משהו שמומלץ לעשות לדעתך כדי לסיים את הכאב?
תודה רבה.
ציטוט מ גיא וולפין ב 29/12/2016, 8:29 amאין ממש קשר בין עקירת שן בינה לדלקת החניכיים באיזור הקדמי שבה טיפלה השיננית. אני מנחש שהייתה לך אבנית רבה באיזור הקדמי ולכן ההפנייה הדחופה לשיננית. יש להשלים את הטיפול וכן לבקקש הדרכה יסודית בהיגיינה אוראלית בבית כדי לטפל בדלקת בצורה איכותית ויסודית, וכדי למנוע אבנית וחזרת הדלקת בעתיד
דלקות חניכיים, מחלות חניכיים - ממה הן נגרמות, ואיך כדאי לטפל בהן
אין ממש קשר בין עקירת שן בינה לדלקת החניכיים באיזור הקדמי שבה טיפלה השיננית. אני מנחש שהייתה לך אבנית רבה באיזור הקדמי ולכן ההפנייה הדחופה לשיננית. יש להשלים את הטיפול וכן לבקקש הדרכה יסודית בהיגיינה אוראלית בבית כדי לטפל בדלקת בצורה איכותית ויסודית, וכדי למנוע אבנית וחזרת הדלקת בעתיד
דלקות חניכיים, מחלות חניכיים - ממה הן נגרמות, ואיך כדאי לטפל בהן
ציטוט מ אורח/ת ב 30/12/2016, 7:25 pmשלום ד"ר וולפין ותודה רבה.
הכאבים עדיין לא חלפו ובתחתית הפה גם נוצרו מס' אפטות והשיניים התחתונות הללו מאד מאד רגישות (בייחוד ברווח בין השיניים ובכותרת השן).
יש טיפול / משחה שתוכל להמליץ עליה? והאם זה תקין שזה טרם עבר?
תודה רבה!
שלום ד"ר וולפין ותודה רבה.
הכאבים עדיין לא חלפו ובתחתית הפה גם נוצרו מס' אפטות והשיניים התחתונות הללו מאד מאד רגישות (בייחוד ברווח בין השיניים ובכותרת השן).
יש טיפול / משחה שתוכל להמליץ עליה? והאם זה תקין שזה טרם עבר?
תודה רבה!
ציטוט מ גיא וולפין ב 31/12/2016, 9:31 amאני לא הייתי מאבחן דרך האינטרנט דווקא שאלו אפטות - אולי זהו שפשוף אגרסיבי מדי או דלקת חניכיים, אולי זהו מצב של וירוס שתוקף גם בחלל הפה וכולי. ובטח לא אמליץ על תרופה (מלבד שטיפות במי מלח מדי כמה שעות / שמן קוקוס / תה ירוק וכולי) - ולהיגע למרפאת השיניים לרופא האישי לבדיקה מקצועית ואיבחון
אני לא הייתי מאבחן דרך האינטרנט דווקא שאלו אפטות - אולי זהו שפשוף אגרסיבי מדי או דלקת חניכיים, אולי זהו מצב של וירוס שתוקף גם בחלל הפה וכולי. ובטח לא אמליץ על תרופה (מלבד שטיפות במי מלח מדי כמה שעות / שמן קוקוס / תה ירוק וכולי) - ולהיגע למרפאת השיניים לרופא האישי לבדיקה מקצועית ואיבחון
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו