בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 31/01/2017, 6:18 pmשלום , לפני 15 שנה בקירוב בוצע טיפול שורש בשן קידמית (21). לאחר כשנה הוחלט על ביצוע כתר. הכתר היה לא נוח ומסיבי ולאחר 9 שנים הוחלף בכתר חדש בעל מידות מתאימות יותר. היום 6 שנים אחרי . הופיע כאב בחלק העליון של החניכיים בדיוק מעל הכתר. הכאב לווה בהתנפחות קלה באיזור הכתר. לאחר פנייה לרופא וביצוע צילום, הוסבר לי שכנראה יש לי תופעה חריגה שהגוף/שורש/עצם מעכלים את הכתר. לא בטוחה בהגדרה הנכונה. לאחר בדיקה מול מומחה לטיפולי שורש, נשלחתי לביצוע CT. נאמר לי שבמקרה הכי גרוע, מדובר פה על עקירה.
האם אכן אין טיפול חלופי בו אוכל לשמור על השן/כתר?
האם במקרה של עקירת שן קידמית, מהו התהליך שאצטרך לעבור? אשמח לפירוט..
תודה.
שלום , לפני 15 שנה בקירוב בוצע טיפול שורש בשן קידמית (21). לאחר כשנה הוחלט על ביצוע כתר. הכתר היה לא נוח ומסיבי ולאחר 9 שנים הוחלף בכתר חדש בעל מידות מתאימות יותר. היום 6 שנים אחרי . הופיע כאב בחלק העליון של החניכיים בדיוק מעל הכתר. הכאב לווה בהתנפחות קלה באיזור הכתר. לאחר פנייה לרופא וביצוע צילום, הוסבר לי שכנראה יש לי תופעה חריגה שהגוף/שורש/עצם מעכלים את הכתר. לא בטוחה בהגדרה הנכונה. לאחר בדיקה מול מומחה לטיפולי שורש, נשלחתי לביצוע CT. נאמר לי שבמקרה הכי גרוע, מדובר פה על עקירה.
האם אכן אין טיפול חלופי בו אוכל לשמור על השן/כתר?
האם במקרה של עקירת שן קידמית, מהו התהליך שאצטרך לעבור? אשמח לפירוט..
תודה.
ציטוט מ גיא וולפין ב 01/02/2017, 8:10 pmאני לא יכול לפרט לך מה הטיפול שתצטרך לעבור - לא בדקתי אותך קלינית, ולא רנטגנית. גם מומחה לטיפולי שורש (התחלה נכונה) רוצה לבדוק בצילום CT תלת מימדי מה המצב לפני שיחליט על המלצה כיצד לטפל
אני לא יכול לפרט לך מה הטיפול שתצטרך לעבור - לא בדקתי אותך קלינית, ולא רנטגנית. גם מומחה לטיפולי שורש (התחלה נכונה) רוצה לבדוק בצילום CT תלת מימדי מה המצב לפני שיחליט על המלצה כיצד לטפל
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו