פורום
ניווט בפורום

שאלה דחופה בבקשה

ציטוט

שלום רב,
לאחרונה נאלצתי להוריד גשר של 14 שיניים בלסת העליונה כי היו כאבים מתחת לשני כתרים. הגשר היה בפה 5 שנים.
הסתבר ששתי השיניים נרקבו ועקרו לי אותן.
כעת נשארו בלסת העליונה רק 8 שיניים (מושחזות אחרי טיפולי שורש) וחשוב לי לציין ששתי הקדמיות עקורות.

כעת בשלבי מדידות לגשר זירקונייה חדש.
(אני עם הגשר הזמני כבר חצי שנה כי בגלל העקירות היינו צריכים לחכות שהמקום יחלים ואז הסתבר שצריך לעקור עוד שן וחיכינו עוד).

עכשיו הכל החלים אבל בחצי השנה הזו הגשר הזמני נפל או השתחרר מס' פעמים וכל פעם הדבקנו מחדש.
סוף סוף עשינו מדידה לכיפות הזירקונייה וכאשר הסרנו את הגשר הזמני (עם מסיר כתרים כמובן) שמנו לב ששן אחת מעט מתנדנדת.

הרופא שלי רופא מצויין ואני סומכת עליו לגמרי אבל מאוד חוששת לעשות גשר זירקונייה של 12 שיניים כאשר שן אחת מתנדנדת...
אני רוצה שהגשר יחזיק שנים ושלא אצטרך שוב לעשות גשר חדש הכרוך כמובן בהוצאה כספית גדולה.

שאלתי היא האם בטוח לעשות גשר כזה כאשר שן אחת מעט ניידת?

לתשובתכם המהירה אודה.

ציטוט

אם אחת השיניים מתנדנדת כדאי לבדוק שוב. רשמת שהרופא שלך מצויין ואת סומכת עליו - כמובן שרצוי ואף חובה להתייעץ איתו   

ציטוט

רופא השיניים הסביר לי שהשן מעט ניידת אך לא מחייבת עקירה. אמר שבמידה ובעוד מס' שנים תהיה בעייה, ניתן לעקור את השן בלי לגעת בגשר בכלל כלומר לבצע חתך בחניכיים ולהוציא את השן.

הבנתי שזה משהו שמקובל לעשות כאשר יש גשר גדול ולא רוצים לנסר ולהרוס את כולו.
מה דעתך בעניין?

בנוסף הבנתי שאם היא מעט ניידת, הגשר הקבוע יעניק לה תמיכה וייקבע אותה וכך תהיה יציבה יותר.

אודה מאוד לתשובתך.

ציטוט

דעתי היא שבפורום וגם בפרטי אינני מאבחן דרך האינטרנט ולא ממליץ על כך, אלא ככלי עזר למידע כללי ולהבנה בלבד. לא תוכניות טיפול ובווודאי לא במצב כמו שאת מתארת 

התחברות