בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 10/02/2017, 8:53 pmיש לי דלקת ליד שן בינה שלא עוברת אמרו לי שכנראה יצטרכו לעקור השאלה מה הפרצדורה של עקירת שן בינה שונה משן רגילה שעוקרים וכמה זמן לוקח להחלים מזה טהאם זה בדרך כלל כולל תפרים והאם צילום במרפאה מספיק או שצריך צילום פנורומי או אחר במרפאה שזה מרפאה תמונה אחרת והאם שן בינה תמיד היתה בפה ללא בעיה זה אומר שאצלי מצב רגיל לא כלואה או חצי כלואה והאם יכול להיות שהיה רגיל והפך למצב כזה ויכול להיות דלקת פתאום שם למרות שמשתדלת לנקות גם אותה והיא קצת שחורה זה מראה על הבעיה?
יש לי דלקת ליד שן בינה שלא עוברת אמרו לי שכנראה יצטרכו לעקור השאלה מה הפרצדורה של עקירת שן בינה שונה משן רגילה שעוקרים וכמה זמן לוקח להחלים מזה טהאם זה בדרך כלל כולל תפרים והאם צילום במרפאה מספיק או שצריך צילום פנורומי או אחר במרפאה שזה מרפאה תמונה אחרת והאם שן בינה תמיד היתה בפה ללא בעיה זה אומר שאצלי מצב רגיל לא כלואה או חצי כלואה והאם יכול להיות שהיה רגיל והפך למצב כזה ויכול להיות דלקת פתאום שם למרות שמשתדלת לנקות גם אותה והיא קצת שחורה זה מראה על הבעיה?
ציטוט מ גיא וולפין ב 11/02/2017, 11:45 pmאת מצפה ממני שאנחש מה יקרה אחרי העקירה או אם יש לך שן בלסת הנגדית? לגבי כל האפשרויות האלו עלייך להתייעץ עם הרופא האישי שלך
את מצפה ממני שאנחש מה יקרה אחרי העקירה או אם יש לך שן בלסת הנגדית? לגבי כל האפשרויות האלו עלייך להתייעץ עם הרופא האישי שלך
ציטוט מ גיא וולפין ב 11/02/2017, 8:19 pmאתחיל דווקא מהסוף - כל שן צפוייה לפגיעה מתישהו ועלול להיות מוחמר מצבה, בגלל החיידקים, התזונה, הרגלי צחצוח, מחלות חניכיים וכולי. לכן חושב בעקביות לבצע טיפולים להיגיינה 2-4 פעמים בשנה ע"י הרופא האישי והשיננית . לגבי שן בינה - תלוי אם בלסת התחתונה או העליונה, ובדרך כלל הרופא יבקש צילום פנורמי בנוסף לצילום הרגיל. יש מצבים שבהן גם בפנורמי לא בטוחים בעמדת השן ביחס לעצב הגדול בלסת התחתונה, למשל, והרופא יבקש צילום תלת מימדי שנקרא CT. לגבי טכניקת העקירה - גם תלוי מאוד במצב, בעמדה האנטומית, במנה השן עצמה וכולי. לעיתים עוקרים בשלמות, לעיתים מפצלים אותה למספר חלקים ומוציאים כל חלק בנפרד, למשל.
הסבר נוסף תוכל לקרוא במאמר: שן בינה כלואה - כיצד מבצעים עקירה כירורגית? הסברים ועצות
אתחיל דווקא מהסוף - כל שן צפוייה לפגיעה מתישהו ועלול להיות מוחמר מצבה, בגלל החיידקים, התזונה, הרגלי צחצוח, מחלות חניכיים וכולי. לכן חושב בעקביות לבצע טיפולים להיגיינה 2-4 פעמים בשנה ע"י הרופא האישי והשיננית . לגבי שן בינה - תלוי אם בלסת התחתונה או העליונה, ובדרך כלל הרופא יבקש צילום פנורמי בנוסף לצילום הרגיל. יש מצבים שבהן גם בפנורמי לא בטוחים בעמדת השן ביחס לעצב הגדול בלסת התחתונה, למשל, והרופא יבקש צילום תלת מימדי שנקרא CT. לגבי טכניקת העקירה - גם תלוי מאוד במצב, בעמדה האנטומית, במנה השן עצמה וכולי. לעיתים עוקרים בשלמות, לעיתים מפצלים אותה למספר חלקים ומוציאים כל חלק בנפרד, למשל.
הסבר נוסף תוכל לקרוא במאמר: שן בינה כלואה - כיצד מבצעים עקירה כירורגית? הסברים ועצות
ציטוט מ אורח/ת ב 11/02/2017, 9:07 pmהבעיה שיש גם דלקת חניכיים וגם התחילו היום כאבים חזקים האם יש משהוא לקחת להקל על הכאבים. כי כדורים רגילים לא משפיעים עד שיתכננו לי את התור של העקירה כי בדרך צריך צילומים. מדובר בשן בלסת תחתונה במצב כזה סיכוי גדול יותר שיבקשו ממני גם צילום פנורמי וגם סיטי ?
הבעיה שיש גם דלקת חניכיים וגם התחילו היום כאבים חזקים האם יש משהוא לקחת להקל על הכאבים. כי כדורים רגילים לא משפיעים עד שיתכננו לי את התור של העקירה כי בדרך צריך צילומים. מדובר בשן בלסת תחתונה במצב כזה סיכוי גדול יותר שיבקשו ממני גם צילום פנורמי וגם סיטי ?
ציטוט מ גיא וולפין ב 11/02/2017, 11:46 pmסביר להניח שתצטרך ובהקדם לבצע צילום פנורמי. אם בצילום הזה יראו שאין חשש מיוחד בעקירת השן, לא תצטרך CT. לגבי דלקת / כאבים / נפיחות, ייתכן והרופא ירשום לך מרשם לאנטיבוטיקה להתחיל עוד לפני העקירה, עליך כמובן להתייעץ איתו בהקדם ולקבל הנחיות ו/או מרשמים בהתאם למצב
סביר להניח שתצטרך ובהקדם לבצע צילום פנורמי. אם בצילום הזה יראו שאין חשש מיוחד בעקירת השן, לא תצטרך CT. לגבי דלקת / כאבים / נפיחות, ייתכן והרופא ירשום לך מרשם לאנטיבוטיקה להתחיל עוד לפני העקירה, עליך כמובן להתייעץ איתו בהקדם ולקבל הנחיות ו/או מרשמים בהתאם למצב
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו