בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 12/02/2017, 7:13 pmאשתי טבעונית בת 63 וחסר לה טוחנות אחוריות(היה ניסיון שנכשל להשתיל)היא שוחקת שיניים (יש לה סד לילה)השיניים נשחקו ולכן עושה הרבה מילואים עם חומר קומפוזיט להשלמת השיניים, בשנתיים האחרונות ,יש לה די הרבה שברים קטנים בשיניים וסדקים ,היא אומרת לי זה בגלל השחיקה, אבל יש לה סד.
היא לא מסכימה לכתרים ,כי לא עברה עד היום אף טיפול שורש ולכתרים תוצרך לטיפולי שורש להרבה שיניים.
שתי שאלות לי
האם צריך לחפש סיבות בריאותיות מעבר לשחיקה בגלל השברים?
האם כל התוספות עם חומר קומפוזיט,עד היום בעשר שנים אחרונות כ 4 פעמים 20 שיניים ,כלומר כ80 טיפולי שן. האם החומר והדבקים וכן הליך ההדבקה שנעשים בכמות כה גדולה האם הם סיכון בריאותי? אולי בנשימה? כי זה הליך שבדרך כלל עוברים רק במספר קטן של שיניים ,לא במסות?
האם יש עצה להשלמות שלא יגמרו כעבור חצי שנה שנה?
אשתי טבעונית בת 63 וחסר לה טוחנות אחוריות(היה ניסיון שנכשל להשתיל)היא שוחקת שיניים (יש לה סד לילה)השיניים נשחקו ולכן עושה הרבה מילואים עם חומר קומפוזיט להשלמת השיניים, בשנתיים האחרונות ,יש לה די הרבה שברים קטנים בשיניים וסדקים ,היא אומרת לי זה בגלל השחיקה, אבל יש לה סד.
היא לא מסכימה לכתרים ,כי לא עברה עד היום אף טיפול שורש ולכתרים תוצרך לטיפולי שורש להרבה שיניים.
שתי שאלות לי
האם צריך לחפש סיבות בריאותיות מעבר לשחיקה בגלל השברים?
האם כל התוספות עם חומר קומפוזיט,עד היום בעשר שנים אחרונות כ 4 פעמים 20 שיניים ,כלומר כ80 טיפולי שן. האם החומר והדבקים וכן הליך ההדבקה שנעשים בכמות כה גדולה האם הם סיכון בריאותי? אולי בנשימה? כי זה הליך שבדרך כלל עוברים רק במספר קטן של שיניים ,לא במסות?
האם יש עצה להשלמות שלא יגמרו כעבור חצי שנה שנה?
ציטוט מ גיא וולפין ב 13/02/2017, 9:02 amיש כמה דברים שצריך לבדוק וכל אחד מהם מאוד חשוב:
1. אם סד הלילה שלה נכון ומותאם, והינו מחומר קשיח ולא מחומר רך
2. לגבי קומפוזיטים - אין איתם סכנה בריאותית. ברור שהם נשחקים מהר יותר מחרסינה, אך הביצוע שמרני. לגבי כתרים - כדאי לדעת שהחומר המועדף בכלל לאנשים שחורקים שיניים או כיום כתרים מחומר שנקרא זירקוניה מונוליטית, שמצד אחד הינו מאוד חזק (ולכן גם לא חייבים להוריד כמות גדולה מחומר השן ולבצע טיפולי שורש "אוטומטית" עם הכתר, ומצד שני חלק מאוד ולא שוחק שיניים כמו חרסינה
3. לקרוא את המאמר המצורף ולחושב על דרכים נכיצד דווקא להפחית את החריקות ועוצמתן, למשל בעזרת תרופות שונות ו/או רפואה משלימה
חריקת שיניים (ברוקסיזם) ושחיקה, הרגלים מזיקים וכאבי פנים ולסתות - סיבות ופתרונות
יש כמה דברים שצריך לבדוק וכל אחד מהם מאוד חשוב:
1. אם סד הלילה שלה נכון ומותאם, והינו מחומר קשיח ולא מחומר רך
2. לגבי קומפוזיטים - אין איתם סכנה בריאותית. ברור שהם נשחקים מהר יותר מחרסינה, אך הביצוע שמרני. לגבי כתרים - כדאי לדעת שהחומר המועדף בכלל לאנשים שחורקים שיניים או כיום כתרים מחומר שנקרא זירקוניה מונוליטית, שמצד אחד הינו מאוד חזק (ולכן גם לא חייבים להוריד כמות גדולה מחומר השן ולבצע טיפולי שורש "אוטומטית" עם הכתר, ומצד שני חלק מאוד ולא שוחק שיניים כמו חרסינה
3. לקרוא את המאמר המצורף ולחושב על דרכים נכיצד דווקא להפחית את החריקות ועוצמתן, למשל בעזרת תרופות שונות ו/או רפואה משלימה
חריקת שיניים (ברוקסיזם) ושחיקה, הרגלים מזיקים וכאבי פנים ולסתות - סיבות ופתרונות
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו