בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 07/03/2017, 4:37 amשלום יש לי שאלה.. מיוני בערך יש לי כאבי שיניים והלכתי לרופא ואצטרך שני טיפולי שורש. לא כואב לי כל הזמן אבל כשכן אני מסוגלת לבכות מהם מרוב חוזק... יום ראשון לפני שבועיים גדל לי כנראה אבסס גולה לבנה מעל השיניים כואבת כל כך... גם בנפש הרגשתי ממש חולה כמו שפעת. שתיתי ארבעה כדורי אוגמנטין שפוצצו את זה. הבעיה ששלשום שוב, גדלה לי הגולה (זה בוודאות מהשיניים זה באזור של אלו שעושות לי בעיות).... אתמול ביקרתי אצל רופא שיניים והוא החליט לנקז את המוגלה ולהתחיל טיפול שורש (רק את ההתחלה) במיידי.. הסכמתי כי אני מתביישת מרופאים בחיים אני לא אגיד לא... הוא עשה לי זריקה (שמזה פחדתי ממש) ואז אחרי רבע שעה הוא אמר שיש לי שתי אפשרויות או להמשיך אצלו טיפול ואולי בסוף הטיפול הוא יעקור את השן כי הוא לא יצליח או ללכת למומחה של טיפולי שורש שימשיך. עקירות בחיים אני לא אעשה.. בכיתי אז הוא התקשר למומחה חבר שלו והם קבעו לי תור כבר ביום חמישי... יש לי עששת עמוקה לצערי... אחרי שחפרתי- אני לא מבינה איך הרופא לא ראה כבר בהתחלה שהוא לא יצליח לסיים את החלק שמצריך זריקה לפחות? אי אפשר לראות בהתחלה?.. זה כאילו לעשות טיפול פעמיים... ועכשיו החניכיים איפה שעשיתי טיפול אתמול בצבע אדום בעיקר, חלק לבן, השן עם סתימה מוזרה כזו, ואני עדיין חשה כאב בשן.. נראה לי שהוא חתך לי בחניכיים כדי לפוצץ את האבסס.. השאלה איך המומחה יעשה לי שם זריקה מחרתיים אם הכל אדום? האם אתה ממליץ לי לדחות את התור? הרופא הרגיל אמר שעדיף לא להשאיר את השן פתוחה הרבה זמן וללכת לתור שהוא קבע לי אבל מה זה הרבה זמן? האם לחכות שיעבור האדום והכאבים? אני יודעת שהכי טוב מהר ובהקדם.. אבל בהתחשב במה שקורה אצלי?. תודה
שלום יש לי שאלה.. מיוני בערך יש לי כאבי שיניים והלכתי לרופא ואצטרך שני טיפולי שורש. לא כואב לי כל הזמן אבל כשכן אני מסוגלת לבכות מהם מרוב חוזק... יום ראשון לפני שבועיים גדל לי כנראה אבסס גולה לבנה מעל השיניים כואבת כל כך... גם בנפש הרגשתי ממש חולה כמו שפעת. שתיתי ארבעה כדורי אוגמנטין שפוצצו את זה. הבעיה ששלשום שוב, גדלה לי הגולה (זה בוודאות מהשיניים זה באזור של אלו שעושות לי בעיות).... אתמול ביקרתי אצל רופא שיניים והוא החליט לנקז את המוגלה ולהתחיל טיפול שורש (רק את ההתחלה) במיידי.. הסכמתי כי אני מתביישת מרופאים בחיים אני לא אגיד לא... הוא עשה לי זריקה (שמזה פחדתי ממש) ואז אחרי רבע שעה הוא אמר שיש לי שתי אפשרויות או להמשיך אצלו טיפול ואולי בסוף הטיפול הוא יעקור את השן כי הוא לא יצליח או ללכת למומחה של טיפולי שורש שימשיך. עקירות בחיים אני לא אעשה.. בכיתי אז הוא התקשר למומחה חבר שלו והם קבעו לי תור כבר ביום חמישי... יש לי עששת עמוקה לצערי... אחרי שחפרתי- אני לא מבינה איך הרופא לא ראה כבר בהתחלה שהוא לא יצליח לסיים את החלק שמצריך זריקה לפחות? אי אפשר לראות בהתחלה?.. זה כאילו לעשות טיפול פעמיים... ועכשיו החניכיים איפה שעשיתי טיפול אתמול בצבע אדום בעיקר, חלק לבן, השן עם סתימה מוזרה כזו, ואני עדיין חשה כאב בשן.. נראה לי שהוא חתך לי בחניכיים כדי לפוצץ את האבסס.. השאלה איך המומחה יעשה לי שם זריקה מחרתיים אם הכל אדום? האם אתה ממליץ לי לדחות את התור? הרופא הרגיל אמר שעדיף לא להשאיר את השן פתוחה הרבה זמן וללכת לתור שהוא קבע לי אבל מה זה הרבה זמן? האם לחכות שיעבור האדום והכאבים? אני יודעת שהכי טוב מהר ובהקדם.. אבל בהתחשב במה שקורה אצלי?. תודה
ציטוט מ גיא וולפין ב 07/03/2017, 9:11 amראשית אינני יכול לאבחן דרך האינטרנט מה ביצעו ומה עשו, או לייעץ מה הייתי עושה בעצמי וכולי. נמשיך בזה שלא בולעים אנטיבוטיקה על דעת עצמך וללא איבחון רפואי ומרשם, והדרך הזו רק עלולה לגרום לבעיות רפואיות וכן החמרה במצב השיניים ללא טיפול הולם.
לגבי השיניים - אין ספק שכדאי להתייעץ עם מומחה לטיפולי שורש, ולשקול את המצב בכללי - אם ניתן לבצע טיפול שורש ואח"כ להציל את השן עם כתר, זה עדיף מעקירה. אבל אם הנזק לשן כבר חמור ואין אפשרות להציל אותה, למשל ריקבון עמוק ביותר, יהיה צריך לעקור .
גם כאן, אין כזה דבר "בחיים לא אעקור שן", את עלולה להגיע למצב זיהום שהוא מסכן חיים ללא טיפול לבהתאם
ראשית אינני יכול לאבחן דרך האינטרנט מה ביצעו ומה עשו, או לייעץ מה הייתי עושה בעצמי וכולי. נמשיך בזה שלא בולעים אנטיבוטיקה על דעת עצמך וללא איבחון רפואי ומרשם, והדרך הזו רק עלולה לגרום לבעיות רפואיות וכן החמרה במצב השיניים ללא טיפול הולם.
לגבי השיניים - אין ספק שכדאי להתייעץ עם מומחה לטיפולי שורש, ולשקול את המצב בכללי - אם ניתן לבצע טיפול שורש ואח"כ להציל את השן עם כתר, זה עדיף מעקירה. אבל אם הנזק לשן כבר חמור ואין אפשרות להציל אותה, למשל ריקבון עמוק ביותר, יהיה צריך לעקור .
גם כאן, אין כזה דבר "בחיים לא אעקור שן", את עלולה להגיע למצב זיהום שהוא מסכן חיים ללא טיפול לבהתאם
ציטוט מ גיא וולפין ב 10/03/2017, 9:39 amחבל. וכנארה שאפשר היה למנוע את זה - עדיף תמיד לטפל בהקדם האפשרי מאשר לתת למצב להתדרדר
חבל. וכנארה שאפשר היה למנוע את זה - עדיף תמיד לטפל בהקדם האפשרי מאשר לתת למצב להתדרדר
ציטוט מ אורח/ת ב 10/03/2017, 10:16 amאתה חושב שיש לי מה לעשות עם זה? יש דרך להציל את השיניים או שאהיה חייבת לעקור? אני בהלם ואני מפחדת מעקירות. מפחדת מהכאב שיש בעקירןת אני לא מסוגלת אני אובדת עצות
אתה חושב שיש לי מה לעשות עם זה? יש דרך להציל את השיניים או שאהיה חייבת לעקור? אני בהלם ואני מפחדת מעקירות. מפחדת מהכאב שיש בעקירןת אני לא מסוגלת אני אובדת עצות
ציטוט מ גיא וולפין ב 12/03/2017, 7:23 amאם 2 רופאים כבר איבחנו וקבעו שאי אפשר להציל את השיניים והריקבון עמוק יותר, הרי שמומלץ לעקור אותן במהירות, לפני שהזיהום יתפשט אל עצם הלסת, מצב שהוא גם כואב ביותר (הרבה יותר מעקירות) וגם עלול לסכן חיים. על כן להתגבר על הפחד ולעקור, וגם להיכנס לתוכנית טיפולים מסודרת שכוללת גם טיפולי אחזקה ומניעה, ולא רק טיפול במקרי חירום
אם 2 רופאים כבר איבחנו וקבעו שאי אפשר להציל את השיניים והריקבון עמוק יותר, הרי שמומלץ לעקור אותן במהירות, לפני שהזיהום יתפשט אל עצם הלסת, מצב שהוא גם כואב ביותר (הרבה יותר מעקירות) וגם עלול לסכן חיים. על כן להתגבר על הפחד ולעקור, וגם להיכנס לתוכנית טיפולים מסודרת שכוללת גם טיפולי אחזקה ומניעה, ולא רק טיפול במקרי חירום
ציטוט מ אורח/ת ב 23/03/2017, 7:19 pmהי.. טרם עקרתי את השיניים .. יש לי שאלה. מה זה אומר ריקבון עמוק עד כדי שמחייב לעקור שן? אני לא מבינה.. אם הרקבון הוא מעבר לשן וקשה להתגבר עליו מה זה יעזור שיוציאו אותה? עדיין תישאר שם דלקת... ואם זה רק בשן.. למה לא לנקות את כל הרקבון מהשן, שלא יישאר כלום חוץ ממסגרת ואז לשים כתר או פשוט לא ללעוס על השן? קשה לי לחיות עם הכאבים האלה...
הי.. טרם עקרתי את השיניים .. יש לי שאלה. מה זה אומר ריקבון עמוק עד כדי שמחייב לעקור שן? אני לא מבינה.. אם הרקבון הוא מעבר לשן וקשה להתגבר עליו מה זה יעזור שיוציאו אותה? עדיין תישאר שם דלקת... ואם זה רק בשן.. למה לא לנקות את כל הרקבון מהשן, שלא יישאר כלום חוץ ממסגרת ואז לשים כתר או פשוט לא ללעוס על השן? קשה לי לחיות עם הכאבים האלה...
ציטוט מ גיא וולפין ב 24/03/2017, 7:24 pmכבר עניתי לך בצורה הכי ברורה שיש - ואני מצטט "אי אפשר להציל את השיניים והריקבון עמוק יותר, הרי שמומלץ לעקור אותן במהירות, לפני שהזיהום יתפשט אל עצם הלסת, מצב שהוא גם כואב ביותר (הרבה יותר מעקירות) וגם עלול לסכן חיים"
אי אפשר לעשות מה שאת מבקשת, ואת תסכני את חייך. שן רקובה בגלל הזנחה - ואת ממשיכה להזניח. יותר ברור מזה אני לא יכול להיות.
כבר עניתי לך בצורה הכי ברורה שיש - ואני מצטט "אי אפשר להציל את השיניים והריקבון עמוק יותר, הרי שמומלץ לעקור אותן במהירות, לפני שהזיהום יתפשט אל עצם הלסת, מצב שהוא גם כואב ביותר (הרבה יותר מעקירות) וגם עלול לסכן חיים"
אי אפשר לעשות מה שאת מבקשת, ואת תסכני את חייך. שן רקובה בגלל הזנחה - ואת ממשיכה להזניח. יותר ברור מזה אני לא יכול להיות.
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו