בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 20/03/2017, 6:22 pmיצא לי פתצע החניכים יש לציין שזו לא העם הראשונה בעבר ראה את זה רופא שיניים שאמר שזה מוגלה נקודתית ואין מה לעשות ובאמת בכל פעם עבר עם שטיפות של מי פה היום יצא לי שוב ( תמיד זה באותו המקום בצד שמואל של הפה למטה) אבל כאב יותר מתמיד זה כאב גם בחנייכים וגם בשיניים כאב שממש בכיתי הגעתי הביתה עשיתי שטיפות עם מי מלח ומי פה לסטרין ומאוחר יותר פרודנטקס והיה שיפור בכאב אבל התנפח לי מאוד.
השאלה מה זה יכול להיות? והאם צריך אנטיביוטיקה לטיפול? האם זה מסוכן או אפשר להמתין למחר ללכת לרופא?
תודה מראש על המענה.
יצא לי פתצע החניכים יש לציין שזו לא העם הראשונה בעבר ראה את זה רופא שיניים שאמר שזה מוגלה נקודתית ואין מה לעשות ובאמת בכל פעם עבר עם שטיפות של מי פה היום יצא לי שוב ( תמיד זה באותו המקום בצד שמואל של הפה למטה) אבל כאב יותר מתמיד זה כאב גם בחנייכים וגם בשיניים כאב שממש בכיתי הגעתי הביתה עשיתי שטיפות עם מי מלח ומי פה לסטרין ומאוחר יותר פרודנטקס והיה שיפור בכאב אבל התנפח לי מאוד.
השאלה מה זה יכול להיות? והאם צריך אנטיביוטיקה לטיפול? האם זה מסוכן או אפשר להמתין למחר ללכת לרופא?
תודה מראש על המענה.
ציטוט מ גיא וולפין ב 20/03/2017, 7:03 pmאם המצב הנ"ל חוזר על עצמו ובכל פעם באותו איזור, ייתכן ויש בעייה אנטומי שם בחניכיים ו/או בעייה באחת השיניים הסמוכות שלא אובחנה. כדאי לגשת בהקדם לרופא האישי לבדיקה קלינית ולצילומי רנטגן. במידת הצורך אפשר להתייעץ עם מומחה חניכיים (אם לדעת הרופא האישי הבעייה היא בחניכיים עצמן) או מומחה אחר בהתאם למצב (למשל מומחה לטיפולי שורש או מומחה לרפואת הפה). לגבי אנטיביוטיקה - בשום אופן לא לקחת ללא בדיקת הרופא ומרשם בהתאם. משככי כאבים אפשר בהחלט לקחת, ולשטוף את הפה מספר פעמים ביום עם תמיסה שהכנת מכוס מים חמים + כפית מלח
אם המצב הנ"ל חוזר על עצמו ובכל פעם באותו איזור, ייתכן ויש בעייה אנטומי שם בחניכיים ו/או בעייה באחת השיניים הסמוכות שלא אובחנה. כדאי לגשת בהקדם לרופא האישי לבדיקה קלינית ולצילומי רנטגן. במידת הצורך אפשר להתייעץ עם מומחה חניכיים (אם לדעת הרופא האישי הבעייה היא בחניכיים עצמן) או מומחה אחר בהתאם למצב (למשל מומחה לטיפולי שורש או מומחה לרפואת הפה). לגבי אנטיביוטיקה - בשום אופן לא לקחת ללא בדיקת הרופא ומרשם בהתאם. משככי כאבים אפשר בהחלט לקחת, ולשטוף את הפה מספר פעמים ביום עם תמיסה שהכנת מכוס מים חמים + כפית מלח
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו