בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 22/03/2017, 12:11 pmשלום רב,
ביצעו לי צילום פנורמי וראו שכתר ישן בשן 36 לא ישב תקין והמליצו לי להחליף אותו וזאת למרות שלא הרגשתי אי נוחות או כאבים. כשהגעתי לטיפול הורידו לי את הכתר , כשהורידו הכתר ראו עששת קלה על המבנה,הרופא ניסתה לנקות אך אמרה שזה טיפה עמוק והיא חייבת להחליף את המבנה גם.
הרופאה מאוד התקשתה להוציא את הבורג של המבנה אך לבסוף הצליחה,יום למחר נהיו לי כאבים מאוד חזקים בשן ונטלתי אנטיביטיקה כי הייתה נפיחות קלה, לאחר כשבוע הכאבים פחתו אך לא עברו לגמרי.
ביקשתי מהרופא לשקול לעשות חידוש טיפול שורש כי עדיין היו כאבים, הרופאה עשתה צילום אך לא ראתה דלקת . אמרה שבגלל שהמקום גם כך פתוח כדאי אולי באמת לשקול חידוש. נשלחתי למומחה טיפול שורש תחת מיקרוסקופ. בתחילת הטיפול הרופאה ראתה במקרוסקופ שקיים נקב ענק ובגלל הגודל לא ניתן לסגרו וחייב לעקור את השן.
חשוב לציין שעד שלא הוציאו לי את המבנה לא היו כלל כאבים בשן ,הכאב הופיע לאחר הוצאת המבנה.
השאחה שלי היא האם יכול להיות שהנקב נוצר בגלל הוצאת המבנה? שוב- הרופאה התקשתה להוציא את המבנה .
כמובן שהתשובה שאקבל אינה מחייבת בלי לראות את התיק והצילומים.
אך הרגשתי שהנקב נוצר עקב הוצאת המבנה ( מבנה שעשוי מבורג) האם קיימים מקרים שעקב הוצאת המבנה נוצר נקב?
תודה רבה,
גלי
שלום רב,
ביצעו לי צילום פנורמי וראו שכתר ישן בשן 36 לא ישב תקין והמליצו לי להחליף אותו וזאת למרות שלא הרגשתי אי נוחות או כאבים. כשהגעתי לטיפול הורידו לי את הכתר , כשהורידו הכתר ראו עששת קלה על המבנה,הרופא ניסתה לנקות אך אמרה שזה טיפה עמוק והיא חייבת להחליף את המבנה גם.
הרופאה מאוד התקשתה להוציא את הבורג של המבנה אך לבסוף הצליחה,יום למחר נהיו לי כאבים מאוד חזקים בשן ונטלתי אנטיביטיקה כי הייתה נפיחות קלה, לאחר כשבוע הכאבים פחתו אך לא עברו לגמרי.
ביקשתי מהרופא לשקול לעשות חידוש טיפול שורש כי עדיין היו כאבים, הרופאה עשתה צילום אך לא ראתה דלקת . אמרה שבגלל שהמקום גם כך פתוח כדאי אולי באמת לשקול חידוש. נשלחתי למומחה טיפול שורש תחת מיקרוסקופ. בתחילת הטיפול הרופאה ראתה במקרוסקופ שקיים נקב ענק ובגלל הגודל לא ניתן לסגרו וחייב לעקור את השן.
חשוב לציין שעד שלא הוציאו לי את המבנה לא היו כלל כאבים בשן ,הכאב הופיע לאחר הוצאת המבנה.
השאחה שלי היא האם יכול להיות שהנקב נוצר בגלל הוצאת המבנה? שוב- הרופאה התקשתה להוציא את המבנה .
כמובן שהתשובה שאקבל אינה מחייבת בלי לראות את התיק והצילומים.
אך הרגשתי שהנקב נוצר עקב הוצאת המבנה ( מבנה שעשוי מבורג) האם קיימים מקרים שעקב הוצאת המבנה נוצר נקב?
תודה רבה,
גלי
ציטוט מ גיא וולפין ב 23/03/2017, 11:23 amיתכנו מספר אפשרויות, למשל שהחור / נקב נגרם בגלל ניסיון הוצאת המבנה, אפשרות אחרת שהנקב הזה כבר היה בטיפול המקורי ולא כאב עד כה, אפשרות אחרת היא שהיה ריקבון עמוק יותר ממה שהיה צפוי בתחילה וזהו מהות הנקב, וכולי. אי אפשר לקבוע ולאבחן דרך האינטרנט וללא צילומים. חשוב לדעת שבוודאי שאם הרופא קובע בתחילת הבדיקות והצילומים כי כתר אינו יושב טוב או שיש ריקבון תחתיו - גם אם לא כואב כדאי להוריד את הכתר ולטפל
יתכנו מספר אפשרויות, למשל שהחור / נקב נגרם בגלל ניסיון הוצאת המבנה, אפשרות אחרת שהנקב הזה כבר היה בטיפול המקורי ולא כאב עד כה, אפשרות אחרת היא שהיה ריקבון עמוק יותר ממה שהיה צפוי בתחילה וזהו מהות הנקב, וכולי. אי אפשר לקבוע ולאבחן דרך האינטרנט וללא צילומים. חשוב לדעת שבוודאי שאם הרופא קובע בתחילת הבדיקות והצילומים כי כתר אינו יושב טוב או שיש ריקבון תחתיו - גם אם לא כואב כדאי להוריד את הכתר ולטפל
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו