פורום
ניווט בפורום

שלום רב,<br /> אני בן 35 ומטופל מזה 3 וחצי שנים בטיפול אורטודנטי ולקראת סיום טיפול אורטודנטי (זה לפ...

ציטוט

שלום רב,
אני בן 35 ומטופל מזה 3 וחצי שנים בטיפול אורטודנטי ולקראת סיום טיפול אורטודנטי (זה לפי מה שרופאת השיניים שלי טוענת). אני אישית חושב שיש עוד הרבה עבודה כי הקשתות שלי עדיין לא יושבות אחת על השנייה כמו שצריך ועדיין יש שיניים לא יישרות סימטרית בהקשר לקשתות.
לפני הטיפול עשיתי עם הרופאה שלי תיאום ציפיות ונמסר לי שיש לי מס' בעיות :
1. הקשת העליונה שלי צרה יותר מהתחתונה – הרופאה המליצה לי ללכת עם מפסק (פיסוק) בכדי להרחיב את הקשת העליונה. – בוצע.
2. קו האמצע של השיניים העליונות שלי הלך לצד ולכן הייתי צריך לבצע עקירה של שן שיהיה ניתן להזיז את קו האמצע למקום הנכון שלו – בוצע.
ביקשתי ללכת על הטיפול היקר של אינקוגניטו (גשר פנימי) והייתי עם המכשור שנתיים. לאחר מכן הרופאה הסירה לי את המכשור והתחלתי ללכת עם פלטות שקופות לצורך פינישים אחרונים ולקראת סיום הטיפול.
לאחר שהלכתי עם 5 סטים של פלטות שקופות, ראיתי שהטיפול עדיין רחוק מסיום כי עדיין השיניים נורא עקומות.
הרופאה החליטה שצריך להתקין הגשר חדש למשך שבועיים אבל הפעם מבחוץ. השבועיים האלה כבר נמשכים שנה ו3 חודשים (!!!).
כמעט בכל יום אני עוקב אחר הטיפול מול המראה ואף מצלם את עצמי בכדי להשוות ולראות מה נשאר.
אני לא רואה את קצה המנהרה וחושש שהטיפול ששילמתי עליו כסף רב ייפול לטימיון.
מה עליי לעשות במצב כזה?
אם וכאשר בסיום הטיפול לא אהיה מרוצה, האם הדבר יכול להיגרר לתביעה מצידי?
תודה

ציטוט

ראשית, כמובן לא אאבחן דרך האינטרנט, וגם זו אינה ההתמחות שלי. לכן מספר עצות:
1. פגישה מחדש עם הרופאה לתיאום ציפיות (אגב, האם היא מומחית ליישור שיניים? דהיינו אורתודונטית?)
2. קח בחשבון שבהחלט ישנם מצבים שבהם היכולת של רופא אחד להביא לפתרון מושלם אינם עונים על ציפיותיך לתוצאה הסופית מסיבות שונות, ויכול להיות שתוכל להשלימן על ידי השלמת הטיפול האסתטי בצורה של ציפויי חרסינה, למשל.
3. לגבי חוסר שביעות רצון או תביעה - אלו מושגים שונים. תביעה מגישים כאשר ישנה רשלנות רפואית, ועליך להוכיח שהטיפול היה רשלני. לכן מומלץ לבצע 1 + 2 כפי שייעצתי לפני שחושבים על 3.

כל טוב,

ציטוט

כן היא אורודנטית מומחית לשיקום פה ולסת.

תודה על התגובה המהירה

ציטוט

שמחתי לעזור
🙂

התחברות