פורום
ניווט בפורום

כאב בלעיסה לאחר סתימה עמוקה

ציטוט

לפני כחודש עברתי החלפת סתימה בשן 27 עקב נקודת מגע לא טובה. מאז יש לי כאבים ספונטניים בעיקר בשעות הערב שמאוד מציקים לי וגם כאבים בלעיסה על השן. משככי כאבים עוזרים מאוד.
נבדקתי אצל מומחה לטיפולי שורש ואצל עוד רופא שיניים שלא מצאו משהו חריג. נקישה,חום,קור לא יוצרים כאב אלא רק לעיסה.
צילום תקין.
הסתימה עמוקה.
רופא שיניים אחד ביקש להמתין ולטענתו הכאב יחלוף. המומחה לטיפול שורש ביקש להמתין שבועיים ואם אין שיפור לבצע טיפול שורש.

אני מנסה להבין מדוע טיפול שורש יפתור את הבעיה?
האם החלפת הסתימה אולי גרמה לגירוי בשן שיכול לחלוף עם הזמן?
יכול להיות שבזמן הסתימה נגרם נזק לשן בדמות סדק?
אני מעדיף להימנע מטיפול שורש אבל מצד שני אולי הכאב לא יחלוף לעולם?

ציטוט

כאשר יש חור עמוק ו/או סתימה מאוד עמוקה אשר מגיעים קרוב ליד הצעב ייתכנו בהחלט רגישויות ואף כאבים בדומה למה שהזכרת שיישמכו מספר ימים ואף מספר שבועות, לעיתים הכל חולף ולעיתים נותרת רגישות באיזור, מה שבוודא י חשוב להבין הוא שכדאי שהרופא האישי יהיה בתמונה ויבדוק מעת לעת, ו/או אם יש החמרה בכאב  יתכן שהדבר מרמז על דלקת בעצב. 

לגבי טיפול שורש - אם התלקחה דלקת בעצב יש להוציא את העצב המודלק, לחטא את תעלות השורש, ולאטום אותם הרמטית בכדי שלא יחזור הזיהום. סה"כ הפעולות האלו הוא למעשה טיפול השורש.

חורים בשיניים, טיפול שורש, מבנים וכתרים - תשובות לשאלות נפוצות 

ציטוט

היי שמי לילוש לפני חודשיים עברתי סתימה עמוקה/שורש בשן ימין טוחנת ובצילום הכל תקין גם חניכיים תקין אבל בשן טוחנת שמאל מאז יש לי רגישות יתר שנוגסת וגם בלי ובצילום הכל תקין הרופא בדק שוב את כל חלל הפה ושוב הביט בצילום ואין שם חור ואם יש לי דלקת קלה ישר מטפלת בזה

מה זה יכול להיות???,

התחברות