בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 18/06/2023, 3:46 pmשלום רב,
יש לי 2 שאלות בנושא שלי -
1. האם יש קשר בין החניכיים לבין שיניים? אם החנכיים הרגישות נרגעות אז גם השיניים נהיות טובות יותר ולא רגישות - זה נכון? הקלה בחניכיים מקלה על השיניים?
2. האם משחות שיניים המיועדות לחניכיים רגישות, כמו מרידול, מונעות גם רגישות לשיניים?
תודה
שלום רב,
יש לי 2 שאלות בנושא שלי -
1. האם יש קשר בין החניכיים לבין שיניים? אם החנכיים הרגישות נרגעות אז גם השיניים נהיות טובות יותר ולא רגישות - זה נכון? הקלה בחניכיים מקלה על השיניים?
2. האם משחות שיניים המיועדות לחניכיים רגישות, כמו מרידול, מונעות גם רגישות לשיניים?
תודה
ציטוט מ גיא וולפין ב 19/06/2023, 9:21 pmבוודאי שיש קשר בין דלקות חניכיים ומחלות חניכיים לגבי רגישות ואף כאב בשיניים , נסיגת חניכיים שאופיינית לדלקת חניכיים שמחמירה ואינה מטופל תגרום גם לחשיפת צוואר השן והשורש, ולחלק נכבד מאלו שמגיעים למצב הזה מתלוננים על רגישות בשיניים (למשל לקור/חום/מתוק/מלוח וכולי). כמו כן ברגע שהשורש נחשף לחלל הפה גם ייתכן ריקבון (עששת) בצוואר השן שנחשף.
בוודאי שיש קשר בין דלקות חניכיים ומחלות חניכיים לגבי רגישות ואף כאב בשיניים , נסיגת חניכיים שאופיינית לדלקת חניכיים שמחמירה ואינה מטופל תגרום גם לחשיפת צוואר השן והשורש, ולחלק נכבד מאלו שמגיעים למצב הזה מתלוננים על רגישות בשיניים (למשל לקור/חום/מתוק/מלוח וכולי). כמו כן ברגע שהשורש נחשף לחלל הפה גם ייתכן ריקבון (עששת) בצוואר השן שנחשף.
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו