בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 10/11/2024, 12:28 pmשלום,
בשבועות האחרונים יש לי טעם מלוח בפה. בבדיקות דם שעשיתי לא התגלתה כל פתולוגיה האם יש דרך לברר ממה נובעת הבעייה
שלום,
בשבועות האחרונים יש לי טעם מלוח בפה. בבדיקות דם שעשיתי לא התגלתה כל פתולוגיה האם יש דרך לברר ממה נובעת הבעייה
ציטוט מ גיא וולפין ב 11/11/2024, 10:29 amיש סיבות רבות שיכולות להסביר שינויי טעם בפה, לעיתים מבעיות שיניים / חניכיים / בלוטות רוק (כולל ריקבון מתחת לסתימות/כתרים ישנים), לעיתים בעיות אף-אוזן-גרון (למשל נזלת כרונית, סינוסיטיס, דלקת שקדים וכולי), ולעיתים בעיות בדרכי העיכול (גסטרואנטרולוגיות). בהחלט בדיקות דם הינן חלק קטן מהדברים שכדאי לבדוק. אפשר לפנות לכל אחד מהרופאים שצויינו כאן (שיניים / אאג / גסטרו) ולהתחיל בבדיקות ואלימינציות של סיבות שונות. למשל, רופא שיניים יכול לבצע בדיקות קליניות ורנטגניות כולל התרשמות ממצב הרוק בפה / נזלת וכולי, ובמידת הצורך להתייעץ עם מומחים נוספים (כמו מומחה לרפואת הפה, מומחה למחלות חניכיים ועוד).
יש סיבות רבות שיכולות להסביר שינויי טעם בפה, לעיתים מבעיות שיניים / חניכיים / בלוטות רוק (כולל ריקבון מתחת לסתימות/כתרים ישנים), לעיתים בעיות אף-אוזן-גרון (למשל נזלת כרונית, סינוסיטיס, דלקת שקדים וכולי), ולעיתים בעיות בדרכי העיכול (גסטרואנטרולוגיות). בהחלט בדיקות דם הינן חלק קטן מהדברים שכדאי לבדוק. אפשר לפנות לכל אחד מהרופאים שצויינו כאן (שיניים / אאג / גסטרו) ולהתחיל בבדיקות ואלימינציות של סיבות שונות. למשל, רופא שיניים יכול לבצע בדיקות קליניות ורנטגניות כולל התרשמות ממצב הרוק בפה / נזלת וכולי, ובמידת הצורך להתייעץ עם מומחים נוספים (כמו מומחה לרפואת הפה, מומחה למחלות חניכיים ועוד).
ציטוט מ אורח/ת ב 15/11/2024, 5:34 pmאיזה קטע גם אני כבר חודש פלוס בשתי צידי הלשון האחורית טעם מלוח קבעתי תור לרופא שינים המעניין הוא שאין משהו נלווה לטעם המלוח מלבד זה
איזה קטע גם אני כבר חודש פלוס בשתי צידי הלשון האחורית טעם מלוח קבעתי תור לרופא שינים המעניין הוא שאין משהו נלווה לטעם המלוח מלבד זה
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו