בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 22/11/2024, 12:07 amשלום אני בן 35 ומאז גיל הנעורים אני עם כתמים שחורים בחריצי השיניים.
כמעט כל השיניים שלי עם כתמים בין החריצים. במהלך השנים הרופא שלי המליץ לי על מעקב אך אני מעוניין להסיר אותם לגמרי ,גם אם זה לא חור ונדרש רק מעקב.
זה לא אסתטי וגורם לי לריח רע מהפה. מה ניתן לעשות? האם לגשת לחוות דעת שניה? תודה
שלום אני בן 35 ומאז גיל הנעורים אני עם כתמים שחורים בחריצי השיניים.
כמעט כל השיניים שלי עם כתמים בין החריצים. במהלך השנים הרופא שלי המליץ לי על מעקב אך אני מעוניין להסיר אותם לגמרי ,גם אם זה לא חור ונדרש רק מעקב.
זה לא אסתטי וגורם לי לריח רע מהפה. מה ניתן לעשות? האם לגשת לחוות דעת שניה? תודה
ציטוט מ גיא וולפין ב 24/11/2024, 10:21 amהכתמים בחריצי השן נובעים מפעילות חידקית, אך ברפואת השיניים המודרנית ההמלצה היא לבצע מעקב ולטפל רק אם יש אכן ריקבון בשן, ולא רק הכתמה של החריצים. יחד עם זאת יש מספר שיקולים להחלטה כזו, למשל רמת העששת הפוטנציאלית אצל אדם מסויים (סיכון גבוה או נמוך), פגיעה אסתטית, חשד לעששת וכולי. אגב, לא סביר שזהו המקור לריח רע מהפה, ובמאמרים שנילווים לפורום יש התייחסות מיוחדת במאמר על ריח רע מהפה.
לסיום העניין, אמליץ לשקול שוב את בקשתך מהרופא ולהתייעץ עימו. אפשר בהחלט גם לבקש ממנו לטפל בחריצים מסיבות אסתטיות.
הכתמים בחריצי השן נובעים מפעילות חידקית, אך ברפואת השיניים המודרנית ההמלצה היא לבצע מעקב ולטפל רק אם יש אכן ריקבון בשן, ולא רק הכתמה של החריצים. יחד עם זאת יש מספר שיקולים להחלטה כזו, למשל רמת העששת הפוטנציאלית אצל אדם מסויים (סיכון גבוה או נמוך), פגיעה אסתטית, חשד לעששת וכולי. אגב, לא סביר שזהו המקור לריח רע מהפה, ובמאמרים שנילווים לפורום יש התייחסות מיוחדת במאמר על ריח רע מהפה.
לסיום העניין, אמליץ לשקול שוב את בקשתך מהרופא ולהתייעץ עימו. אפשר בהחלט גם לבקש ממנו לטפל בחריצים מסיבות אסתטיות.
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו