פורום
ניווט בפורום

טיפול שורש בשן חלב לילד בן 6.5

ציטוט

שלום וברכה, מבקשת לשאול. חור רגיל בשן טוחנת הגיע לצערי למצב של טיפול שורש אצל הילד. נתנו לי תור לסדציה. הילד עבר כב טיפול כתר עם סדציה והיה לו מאד קשה. אשמח ל 2 שאלות: 1. האם סביר שילד יעבור טיפול שורש ללא הרדמהאו עדיף לבקש הרדמה (מדובר בסדרת טיפולים, אם אין הרדמה) ? 2. אם מדובר בשן שעדיין לא נפלה ועושים בה טיפול שורש, השן תיפול בעתיד כרגיל או בגלל שזה שורש הוא ישאר עם כיסוי הכסף ללא גדילת שן חדשה? ממש תודה. התשובות יעזרו לי מאד

ציטוט

ראשית, בלי צילום רנטגני כלל לא ברור לי אם אכן זו שן טוחנת חלבית או שן טוחנת קבועה. ומכאן גם המשך התשובה, איני יודע אם זו שן חלבית שעתידה לנשור ולהתחלף לשן קבועה, או שן קבועה שתישאר כך כרגע. על כן אמליץ לשאול את הרופא המטפל מה המצב שם ומה ההמלצות שלו לעתיד.

שנית, אני חייב להעיר - כתבת "חור רגיל בשן טוחנת הגיע לצערי למצב של טיפול שורש אצל הילד" - זה לא חור רגיל. זה חור שלא אובחן בזמן, והלך וגדל עד למצב חירום של טיפול שורש. ואת כותבת גם שזה כבר כתר שני. זהו תפקידנו כהורים לקחת את הילדים לבדיקה, ניקוי ואיבחון - לפחות פעמיים בשנה. גם אם לילד אין תלונה על ככאבים, הרי שזה לא סימן שהכל בריאו ותקין, כפי שאת רואה. כדאי לחשוב על כך ולקבוע עם הרופא של הילד רוטינה קבועה שנועדה למנוע חורים ובעיות אחרות, כולל ניקוי יסודי מקצועי ואיבחון, והדרכה לילד אבל גם לכם כהורים - כיצד לסייע לילד לשמור על בריאותו

התחברות